Het wervingsproces.

Ons doel is om voor de medewerkers een fantastische ervaring te creƫren bij iedere interactie met Svea Solar, te beginnen bij het wervingsproces. We hebben als doel om je gedurende het hele traject te blijven informeren over de procedure en de solar revolutie.

Ieder wervingsproces kan verschillen in rollen en locaties. Tijdens je sollicitatie periode word je voortdurend op de hoogte gehouden door onze recruiters over de mogelijke volgende stappen in het proces. Hieronder vind je in grote lijnen de stappen in ons wervingsproces terug. 

Een stap tegelijk om deel uit te maken van onze solar revolutie.

1. Sollicitatie

Start met het indienen van je sollicitatie. Je krijgt de instructie om je gegevens en je CV toe te voegen en meestal nog wat vragen om te beantwoorden die belangrijk zijn voor de rol. Als je de gegevens hebt toegevoegd krijg je een bevestiging binnen een paar uur.

Eigenlijk zijn we continu bezig met werving, dus stuur je sollicitatie zo snel mogelijk.

2. Telefonisch interview

Alle reacties worden zorgvuldig bestudeerd en de kandidaten die het beste passen bij de rol worden uitgenodigd voor een telefonisch interview. Dit is een kort telefoongesprek om je beter te leren kennen en om een aantal kernvragen met je door te nemen.

3. Interviews

Meestal vinden er 2 gesprekken plaats. Het eerste gesprek is met de recruiter die de vacature behandeld. Als je in aanmerking komt voor een tweede gesprek, heb je een gesprek met  de verantwoordelijke manager. Vooraf aan ieder interview ontvang je informatie over met wie je het gesprek hebt en wat je eventueel moet voorbereiden. 

4. Achtergrond toets en test

Voor de meeste rollen voeren we een controle uit op je achtergrond en voor sommige rollen kan het zijn dat we een test toevoegen zoals bijvoorbeeld een test over je logisch denkvermogen of een persoonlijkheidstest om extra informatie te krijgen of je past binnen de rol en het team. Voorafgaand aan een achtergrond toets  of test zal de recruiter je goed informeren.

5. Referentie check

Als je bij de laatste geselecteerde kandidaten zit vindt er nog een referentiecheck plaats. Meestal worden er 2 of 3 referenties gebeld, nadat je ons de informatie hebt verstrekt wie we mogen benaderen hiervoor. Als je onzeker bent over welke referentie je moet opgeven kun je hierover altijd overleggen met onze recruiter.

6. Welkom bij Svea Solar

Als we je eenmaal het goede nieuws hebben gebracht dat je deel kan gaan uitmaken van de solar revolutie, wordt je welkom geheten in onze onboarding. Om je goed te introduceren en je welkom te heten binnen Svea Solar,  wordt je op de hoogte gehouden over wat je kunt verwachten over je vervolg en ontwikkeling.

Kijk hier voor mogelijke rollen
Teamtailor

Career site by Teamtailor